2009. február 27., péntek

Fák

Lelkileg toprony vagyok és mivel ez egy egoblog ezért itt sírom el bánatom. Igaz a picológusomnak (Macesz) már elsírtam a bánatom, de sajnos ő sem tudott semmi ötlettel szolgálni. Így most tipródok.
A problémám nem újkeletű, igazából ha megnyugszom egész jól elvagyok vele. Csak az a baj, hogy újból és újból előjön, mint valami gennyes, fekélyes kiütés, ami nem gyógyul be sosem.
Az van, hogy én nem beszélgetek anyával. Vagyis ő nem beszélget velem. Vagyis ő beszél, de nem beszélgett. Lásd alább. Így aztán bennem egy idő után felgyűlik a sok kibeszéletlen dolog, ami hónapokon keresztül rakódik és hánykódik bennem. Aztán megpróbálom ezeket elmondani, de nem sikerül, mert beszél, beszél, beszél és ha van egy hangyányi szünet, akkor biztos lehetsz benne, hogy csak levegőt vett és másodperceken belül folytatja. Vagy ha mégsem, akkor néz rám várakozóan, én pedig tudom, hogy ilyenkor arra vár, hogy valamit fűzzek hozzá, mint pl.: "aha, ez szuper", "nahát, tényleg?" vagy "komolyan mondod?". De semmi olyat, hogy "képzeld velem az történt, hogy...". Mert ha mégis megpróbálok ilyesfajta "merényletet" elkövetni ellene, akkor összevonja a szemöldökét, kérdőjelek a tekintetében, aztán folytatja ott, ahol abbahagyta. Ha esetleg jó kedvében van, odaszúr egy "ahát", majd folytatja.
Most éppen ott tartunk, hogy menetrendszerűen kiakadtam, ő pedig sírva fakadt a kiakadásomon, majd azt találta mondani, hogy: "de hát tudod, hogy ilyen vagyok". És ezzel szerinte a téma le is van zárva. Én pedig hallgatok és tipródom. Ha megpróbálom neki elmagyarázni a helyzetet, kiakad, sír. Ha nem firtatom az egészet, szuper jó barátnők vagyunk.
Patt helyzet. Nincs előrelépés. A kegyelemdöfést Marcsi adta meg egy esti kutyasétáltatás alatt, mikor is megkérdezte tőlem, hogy gyerekkoromban beszélgettem e anyuval. Nem tudtam rá válaszolni, vagyis tudtam volna, de ... Végül végigbőgtem egy egész éjszakát, mert rá kellett jönnöm, hogy soha életemben nem beszélgettem még őszintén a dolgaimról, a problémáimról az anyámmal. Úgy éreztem ő egy elérhetetlen valaki, aki főz, most, takarít, dolgozik, vigyázz rám, örökké fáradt és ideges, ezért aztán nem kell neki még az is, hogy tarktáljam a hülye kis piszlicsáré gyerekes dolgaimmal. Egyszerűen nem alakult ki köztünk a kommunikáció. Az anyám természetesnek veszi, hogy egyedül is megoldom a problémáimat és nem beszélek róla, mivel soha nem beszéltünk.
És most itt ülök nyakig a szószban. Nincs anyám, akivel beszélhetnék, nincs apám, aki a piának hála azt is elfelejtette már, hogy a világon vagyok. Bakker, csoda ezek után, hogy értelmes ember lettem.

2009. február 25., szerda

Plüsskutya Produkció

Plüsskutya Promotion Company presents: Plüsskutya a hóban

2009. február 24., kedd

Játék

Újabb őrület a blogokon. Ezúttal Sziszától lestem el az ötletet. A lényege:

1. menj a Wikipedia Random Article oldalára. A cikk címe az együttesed neve.

2. ugorj át a random idézetek oldalára és a legutolsó idézet, utolsó 4-5 szava lesz a bandád első albumának a címe.

3. végül a Flickeren az utolsó 7 nap legérdekesebb képeiből a harmadikat mentsd le, ez lesz a cd borítója, bármi is legyen rajta.

4. Opcionális: minimális képszerkesztő tudással kreáld egybe a 3 összetevőt.

A Place des Victoires első bemutakozó albuma, a They pass no criticism... Stílusát tekintve francia-angol dallamos rock, némi folk beütéssel.


Az albumon található dalok listája:

1. Drink the wild air
2. Life's small joys
3. Your duty without pain
4. They pass no criticisms
5. Shady nook
6. Hi, Mom!
7. Always justice
8. Equal partnership
9. Give 100 percent
10. Everlasting present

Beszélgetés

Az én anyám képtelen a beszélgetésre, ő csak beszél, de nem beszélget. Ezzel sikerült tegnap megint szembesülnöm, amikor azt mondta a szombaton szerkesztett ezüstgyűrűre, hogy: "aha, szép... mondtam már, hogy a Klári néni... bla-bla-bla... stb. Vasárnap este miután hazajött a kirándulásból, otthon egy gyönyörű szép bevásárlókosár fogadta (az a vászon, aluminium kerettel, amit a Home Desing-ba 10 ezerért vesztegetnek), amire képes volt csak annyit kinyögni, hogy: "kösz, szép... meséltem, hogy a Moci (a macska) megint... bla-bla-bla... stb.
Nem várom el tőle, hogy minden meglepetésért a nyakamba boruljon, de szeretném, ha kimutatná végre, hogy figyel rám, érdekli amiket csinálok és támogat. Azt hittem, hogy Norvégia után némileg változni fog a helyzet, de nem változott semmit. Az anyámat jobban érdekli Klári néni, a macska és a bulvár, mint a saját lánya.

2009. február 23., hétfő

Vasárnap

Persze megint korán keltem, mert a lakás romokban, délután pedig vendégek jönnek. Így takarítottam, mosogattam és mostam. Meg elrohantam a plázába, ahol Macesszel végigtúrtuk a bizsust, mert Zsu-nak vadásztunk fülbevalót névnapi meglepetésnek. Aztán bekukkantottunk a Libribe (ahol egyébként akció van: ha veszel 3 könyvet a legolcsóbbat ingyen elviheted), ahol megpróbáltuk behatárolni Zsu izlését. Így okosabbak lettünk azzal, hogy a Bikát a harmónia, az Ikreket a jóga, az Oroszlánokat a fokhagymatabletta gyógyíthatja meg. Végül inkább Szendi Gábor Isten az agyban könyvét választottuk, csak mert.
Délután pedig palacsintát sütöttem, mikor betoppantak a csajok és utána móka és kacagás, mi több röhögés. A szomszéd meg néha fúrt, olyankor megijedtünk, majd röhögtünk magunkon. Mint a cipősnél, mikor papucsokat nézegettünk. Zseniálisan tudjuk adni a hülyét így hárman. Igazán üdítően szőkék tudunk lenni. Majd megegyeztünk, hogy ezentúl hetente mindig másnál verünk tanyát, mert így igazságos. Nem mintha engem zavarna a hetente-két hetente rendezett traccsparty nálam.

Szombat

Szombaton jó korán keltem, mert fel kellett mennem a nagyvárosba, de előtte még beugrottam Solhoz, aki csatlakozott hozzám. Ő az én saját GPS-em, mert olyan frankón el tud tájékozodni a kinyomtatott útvonalterveken, ahogyan én nem. Pl. szentül meg voltam győzödve végig, hogy rossz felé megyünk, aztán amikor ott álltam az Aladár utcában jöttem rá, hogy frankón odataláltam. Fél 10-kor kezdődött az ezüst tanfolyam, ami remek volt, bár béna voltam, de nagyon. Csináltam egy nagyon szép medált és egy hihetetlenül ronda gyűrűt. Ami elsőre igazából nem is rossz, bár így nem volt meg a kellő sikerélmény. Ennek ellenére látom benne a jövőt, sőt menni fogok még tanfolyamukra, mert akarok (érted? Akarok) ékszereket csinálni, ötleteseket és szépeket. Egyenlőre azonban szeretném kifesteni a lakást zöldre és venni egy polcot és egy ágyat, amiből nem esnek ki az ágydeszkák. És már megint tovább gondoltam azt ami nincs, igazán jó lenne, ha megtanulnék végre a földön járni... meg ezüst ékszereket csinálni, kifesteni a lakást, gyereket szülni és házat venni, meg kocsit és elmenni nyaralni... meg ilyenek.

2009. február 20., péntek

Torkos Csütörtök

26-án Torkos Csütörtök lesz. Menjetek falatozni fél áron. Szerintem kihagyhatatlan. Tavaly mákunk volt, mert egyes vendéglőkben meghosszabították az akciót, így fordulhatott elő, hogy csütörtökön Anyával pizzáztam, pénteken pedig a barátaimmal vacsoráztam. Érdemes már most lefoglalni a helyeket, mert tumultus várható. Az éttermek listája és minden, amit az akcióval kapcsolatban tudni akarsz, megtalálható itt.

21 gramm

Szeretnék írni egy posztot, jó hosszút, terjedelmest. Olyat, amit később is jó visszaolvasni. A baj csak annyi, hogy jelen pillanatban nem foglalkoztatnak a jó hosszú, terjedelmes posztok. A holnapi ezüstműves foglalkozás érdekel, a hó, ami odakint van és Plüsskutya. Sekélyes vagyok és sivár.
Nem, igazából tudom, hogy egyik sem, de most nem vagyok képes ezt megmutatni. És persze azon is gondolkodom, amit Confessor írt. Hogy mennyire vagy az a blog, amit írsz. Mondjuk egy kicsit. Olyan 30 %-ban, asszem. És a maradék 70? Azt sem direkt rejtegetem. Egyszerűen csak nem hiszem, hogy bárki kiváncsi lenne a lelki életemre és vívódásamira (még én magam sem). Leírhatnám, hogy kivel dugtam és mikor. Vagy kinek mely beszólásától másztam falra. Vagy, hogy szerintem jó illatú a kutyám talpa. Tényleg leírhatnám, de senkit sem érdekelne. Pedig pont ezek az apróságok, ki nem mondott gondolatok, vívódások és érzések azok, amitől az vagyok, aki. Ez a 70%. Ez vagyok én.

2009. február 19., csütörtök

Dicskevés

Jevának hétvégén szülinapja volt, amit megünnepeltünk jól. Szusival, mert azt kérte. A szusit én csináltam, terítettem a rizst, tekercseltem és minden szerénység nélkül állíthatom, hogy szemet gyönyörködtetőek lettek. Ilyenek:

Újra

Átköltöztem, megújultam. Egyenlőre tetszik. Most örülés van és heppi. Megyek és megosztom mindenkivel.

2009. február 4., szerda

Még mindig nem

Tegnap csajos dolgok helyett koporsókról és urnákról beszélgettünk. Még mindig nem hiszem el, hogy ez veled történik.

2009. február 2., hétfő

Nem


Az utolsó pillanatig hittem...