2008. november 30., vasárnap

Nem blogtalálkozó

Mivel ez nem is volt blogtalálkozó, így nem is késtem el, nagyon. Mindez egyébként Solnak volt köszönhető, akinél mindig zajlik az élet, így most vonatot üldöztünk Bicske és Herceghalom között. De mi győztünk, és bár elkéstünk, tök szuperul odataláltunk a Pipa utcába, ahol már várt minket Nasha, Eszencia, Magnifique és Confessor, meg a fincsi sütemények.
Szerencse, hogy Solt vittem magammal, mert így rövid időn belül megtudhattuk, hogy a gyerek verve jó és, hogy a gazdag zsidók írtották ki a szegény zsigókat a 2. világháborúban. Ez utóbbiról ne kérdezzetek, mert nagyon hangosan nevettem, ezért a felét nem hallottam. Viszont Sol szerzett nekünk csokitortát tök ingyen, majd később welcome-drinket is, amiről a többiek lemaradtak, de a csokitorta szépen fogyott.
Majd lassan mindenki elszállingózott hazafelé, de mi (Sol, Confessor, Bahha, Hutyutyu és én) annyira belelendültünk a beszélgetésbe, hogy a végén már alig akartunk felállni az asztaltól, végül muszáj volt, mert a többség kitalálta, hogy menjünk az Alteregoba, én meg beadtam a derekam, mert éjjel 11-kor elég befolyásolható vagyok. Szóval kitaláltuk, hogy megyek Bahhával, mert ő tudja az utat, a többek meg bkv-znak, de miután meglátták tankot, felcsillant a szemük és bepattantak a dobozba. Így a Nyugati pályaudvarig olyanokat hallhattam hátulról, hogy most balra, a következőnél jobbra, mondom jobbra, most balra, balra, és néha Bahha közbekiabálta, hogy kurva jó vagy, csak így tovább, hogy ezzel is növelje az önbizalmamat.
Végül megérkeztünk, ahol a face controll után mégis kaptunk belépőt, majd később Solnak hála a welcome drink is jutott. Táncoltunk egy kicsit, fotózkodtunk angol bumbikkal, megnéztünk egy travi sót, Confessornak pedig cukiborsi (ezt csak neked Kaptárlakó) pasikat kerestünk, de nem volt túl jó a felhozatal. Én csak két kis bumbit akartam örökbefogadni, mert édik voltak, de a csajok szerint nem.
Végül hajnal 2 körül távoztunk, magára hagyva Confessor, aki azóta remélem megtalálta az igazit és boldogan él, míg meg nem hal. Hazafelé megálltunk tankolni, meg pisilni, mert már minden pirosnál vinnyogtam, hogy nagyon kell. Kihömpölyögtünk a kocsiból, elszaladtunk a szélrózsa minden irányába, én pisilni, a csajok meg tankolni. Mire kijöttem a mosdóból, már a kutas srác is kint állt, segített tankolni, közben hülyeségeket kérdezgetett, amikre én hülyeségeket válaszoltam, mint például:
- Hárman utaztok ebben a kétszemélyes kocsiban?
- Nem. - válaszolja Rézangyal összevont szemöldökkel, határozottan.
Majd visszamásztunk a kocsiba, ahol Bahha kitalálta, hogy a vödrön ülve kényelmesebb. Néha előre kiabált olyanokat, hogy kurva jó vagy, meg olyanokat, hogy visszafele itt majd balra. Szóval egészen olyan volt, mint ezelőtt pár órával Pesten, leszámítva azt, hogy iszonyú köd volt, nem tudtunk csak 60-nal haladni.
Miután kitettük Bahhát, elmentünk a susnyásba, vagyis olyan volt, mintha elmentünk volna. Egész konkrétan be voltam tojva, hogy itt a világvége, de az inkább Bicske és Tatabánya között volt, ahol nem lehetett az útból semmit sem látni. Néha az volt az érzésem, hogy egy tejszerű folyadékban úszom, tök egyedül. Hajnal 4-re értem haza, nagyon fáradtan, de totál feldobva. Remélem a többiek is ugyanolyan jól érezték magukat a nem blogtalálkozón, mint én.
Csók

2008. november 27., csütörtök

Kisvakond és agydaganat

Ma meglátogatott Kisvakond. Meglepett a látogatása, de valahol mélyen éreztem, hogy megjelenik. Valahogy mindig akkor jár véletlenül felém, mikor becsajozik, de nem tudja eldönteni, hogy valóban becsajozott e vagy csak dugnak. Természetesen tőlem nem kap megerősítést, felőlem járjanak, de, hogy mi nem dugunk az biztos.
Hallod Kisvakond, olyan, hogy te meg én, olyan már nagyon régen nincs.

Egyébként pedig szerintem agydaganata van. Vagy valami gebasz biztos van az agyi idegi pályáján. De, hogy a picsába lehet ilyet elmondani. Te figyu Kisvakon, izé... mi nem dugunk, de szerintem agydaganatod van.

2008. november 25., kedd

Bolt

Egyenlőre még szegényes a kínálat, illetve nem vagyok jó fényképész. De a lényeg a lényeg, megcsináltam a boltot, ide kattintva megnézheted.

Még mindig haj

Egyébként az új hajammal simán szerepelhetnék az Artúr és a villangókban is. Ráadásul a hajammal nem is kéne túl sokat pepecselniük.

Feketeország

Tudatos, provokatív és fekete... humor.


 
















2008. november 24., hétfő

Hiperszupermegagiga hétvége

Tuti hétvégém volt. Hétvégén meglátogatott Leni, akivel már 2 éve nem találkoztam, holott középsuliban szinte sülve-főve együtt voltunk. Most úgy tünik megint sikerült egymásra hangolódnunk, jól kifaggatuk egymást mi is történt velünk az elmúlt 2 évben. Drasztikus változásról egyikünk sem tudott beszámolni, ami nem is nagy baj. A kedvesével tervezik az összeköltözést, önálló albérletben él és még mindig rengeteget dolgozik. Nagyon büszke vagyok rá.

Szombaton felmentünk a kilátóhoz, amit nyáron felújítottak végre. A hó is leesett, így megvolt az első hóban ugrálásunk Plüss-sel, aki imádja a havat.

Majd maratoni dvd-zéssel folytattuk a napot, amit palacsintázás koronázott meg. Átjöttek a csajok, Zsu és Guriga, akiket Leni rögtön levett a lábukról hihetetlen humorával, úgyhogy zengett a ház a kacagástól. Északa még az Amerikai pszichot is megnéztük, aminek hatására Leni valami rosszat álmodhatott, mert az éjszaka közepén sikerült a frász hoznia rám. Aztán persze jót nevettünk, de még másnap is emlegettük, ahogy álmában belesuttogta kétségbeesett hangon a sötétségbe, hogy: "jaj".
Sajnos vasárnap már délben visszautazott Pestre, de előtte még megnéztük a Tökéletes trükköt, mert mindkettőn nagy kedvencei Christian Bale és Hugh Jackman szerepeltek benne. (OFF: Náluk két tökéletesebb férfit el sem tudnék képzelni, még hozzájuk csapódhatna Gerald Buttler, csak a teljesség kedvéért. Nyáladzás OFF.)
Este még újból rávetettem magam a bolt projectjére, készítettem nagyon szar fényképeket, amiket ma fel is teszek. Hátha.

2008. november 21., péntek

Kreatív migrén

Migrénem van. Közel fél éve nem volt. Lábamat lógatom miközben agyalok. Próbálok kreatív lenni, mert ide most az kell, de elmondanám, hogy 5x5 cm négyzetben nagyon nehéz kreatívnak lenni. Vajon az angyalkám hátulról nézve is angyal, vagy inkább nagy kövér dongó? És fenyőfát rajzolni is nehéz, két vonalzó kell hozzá, hogy párhuzamos legyen.

Otthon meg készülnek a gömbök. Szépek, szalagosak. Már csak azt a talányt kéne megoldanom, hogy hogyan tegyem rá az akasztót.

Már a bannert is megcsináltam, gondolatban fülszövegeket gyártok, hétvégén fényképezek, majd az egészet felpakolom a boltunkba és akkor öröm lesz és boldogság.

Dolgoznom is kéne, ha nem lenne kétoldalú munkaundoritiszem. Sokkal jobb angyalkákon és gömbökön gondolkodni, mint rétegvastagságon és tömörségi fokon.

2008. november 20., csütörtök

Supergirl

És ime az igazság:



You are Supergirl









Lean, muscular and feminine.

Honest and a defender of the innocent.


Click here to take the Superhero Personality Test

Punk



Kéréseteknek eleget téve, képek kövezkeznek. Előre szólok, hogy saját készítés, így a minőség olyan, amilyen. Illetve a képek megtekintése után semmiféle felelőséget nem vállalok az esetlegesen fellépő pszichés zavarok miatt.


2008. november 19., szerda

Macskafogó

Egyébként el kell mondanom, hogy Nashának igaza volt, tényleg rajzfilmfigura vagyok. Ezzel a hajjal meg pláne. Leszámítva a gemkapcsot, konkrétan rá hasonlítok:
Szerintem vicces.

Stars Hallow

Mióta hazajöttem (az se tegnap volt) lépten-nyomon olyan emberek borulnak a nyakamba illetve ölelnek át, akikkel eddig csak köszönő viszonyban voltam. Alig egy hete a közös képviselő hölgy ölelt át az utca kellős közepén, pedig tőle aztán igazán szokatlan az érzelemkitörés. Néhány napja Házenfracli bácsi adot két puszit annak örömére, hogy újból visszaköltöztem. Tegnap este az exkövérsovány volt csaja ugrott a nyakamba, azzal a felkiáltással, hogy milyen jó, hogy újból lát. A pálmát azonban az a fickó viszi, akinek még a nevét sem tudom, ennek ellenére jót beszélgettem vele. Jah, és mióta új hajam van, most azt is hangos tetszésnyilvánítás fogadta.
El kell, hogy mondjam, nagyon szeretek itt lakni. Olyan a környék, mint egy kis sziget a két főút között, parkokkal, kutyákkal, kellemes emberekkel. Ez az én saját Stars Hallow-m.

2008. november 18., kedd

Rövidre vágva

Két hete levágattam a hajamat, a fodrásznak csak annyi kikötésem volt, hogy rövidet és vagányat kérek. Erre kaptam egy nem túl rövidet, ámde konszolidáltat, kb. olyat mint amilyen 60 éves Terike néninek van a tsz. irodán. Nem kicsit voltam kiborulva.
Tegnap viszont kozmetikusnál jártam, aki új helyre költözött, így most nagyon vagány fodrász csajokkal dolgozik együtt. Nézegettük az újságokat és a frizurákat, majd megtaláltam az, amire végre rá lehetett mondani, hogy rövid és vagány. Zizi és Guriga rögtön támadásba is lendült, alig 2 perc múlva már a fodrász székében ültem.
Most elmondhatom, hogy a hajam rövid és vagány, kb. 3 színben tündököl. Simán elmehetnék egy punk együttes frontemberének. Imádom.

2008. november 17., hétfő

Új lakás

Egyébként meg Kunnak óriás gratuláció! Mikor lesz a lakásavató? Ugye meghívsz? Ugye?

Zaklató-Süti

Szombat reggelem nagyon gáz volt, tömény idegeskedéssel és üvöltözéssel teli. Mindezt persze boltokba be, boltokból ki intéztem, rengeteg emberrel körülvéve, akik mivel látták és hallották folyamatos nyüglődésemet bele is szóltak. Kezdödött az egész egy téves hívással, ami aztán folytatodott 5 percenkénti téves hívással, reggel 9-től kb. délig. Amikor is végső elkeseredésemben már nem túl kultúráltan kültem el a jó ég tudja hova az idióta téves hívót, mindezt üvöltve, félig toporzékolva a DM kellős közepén. Nem, nem vagyok egy kultúrlény, mikor rendőrséggel fenyegetnek vadidegenek. Kb. a 20. téves hívásnál derült ki, hogy a hölgy a férjét keresi rajtam, aki eltünt vagy lelépett a szeretőjével. Így aztán én hol szemét lopós ribanc voltam, aki ellopta a férje telefonját, hol pedig szemét kis kurva, akivel a férj félrelép; éppen annak megfelelően, ahogy a zaklatott hívónak eszébe jutott. Hiába próbáltam megértetni vele, hogy rossz számot hívott, csak mondta-mondta a magáét. Egy idő után lehalkitottam a telefont, aminek az lett a vége, hogy csomó nem fogadott hívásom lett, akiket mind vissza kellett hívnom, hogy bocs, de éppen zaklatnak, nem hallottam, hogy kerestél. Kb. dél volt, mire a hölgy végre abbahagyta a zaklatást, valószínüleg közrejátszott a nem túl szépséges kirohanásom a DM kellös közepén.
Délután kissé nyűgösen toppantam be Solhoz, ahol viszot Süti kezdte azon nyomban zaklatni Plüsst. Sollal felváltva próbáltuk meggyőzni Sütit, hogy Plüss igazi díva, nem kéne őt agyusztálni. Ekkor viszont mi lettünk befogva, mint potenciális játékalanyok. Így mire Sziszáék megérkeztek Süti gyakorlatilag a fejünk tetején is járt már. De mindegy hiszen őt pont ilyen hiperaktív kölyöknek szeretjük, és még mindig ő a legszebb foltos orrú nő a világon (mármint Süti, nem Szisza). Szisza egyébként úgy néz ki, mint egy tündérkirálylány, hosszú szőke hajjal és nagyon légies mozdulatokkal. Sajnos hamar hazamentek, mert a kedvese nagyon fáradt volt, meg egy kicsit betegecske, de megigértük egymásnak, hogy még találkozunk és megint összefutunk egy kis "Sütizésre".
Vasárnapom a fittnesz és kreatívkodás jegyében zajlott. A délelöttömet elvette a kondizás, de már legalább az izomlázam elmúlt. Délután pedig karácsonyfadíszeket eszkábáltam össze, ki merem jelenteni, hogy szépségesek lettek, már csak valami szalagot kell vennem, amivel fel lehet majd kötözni a fára.

2008. november 14., péntek

Teszt

Eszencia tegnap mutatott a blogjában egy érdekes oldalt, néhány tesztet én is kitöltöttem. Ime az eredmény:
"A teszt szerint ambivertált típus vagy, ami nagyon kedvező eredmény. Azt jelenti, hogy képes vagy jól érezni magad társaságban is és egyedül is. Igen pozitív eredmény, hogy alapvetően elfogadó és segítőkész ember vagy. Képes vagy arra is, hogy a versenyszellem magával ragadjon és saját érdekeidet helyezd előtérbe. A helyzethez igazítod, hogy mennyire végzel lelkiismeretes munkát, vagy mennyire törekszel megbízható lenni a kapcsolatokban. A számodra fontos emberekkel és megfelelő körülmények közt akár nagy energiával is képes vagy teljesíteni. Többnyire jól kezeled a stresszt és környezeted számára is kiegyensúlyozott ember benyomását kelted. Teljesítményedre ritkán van hatással lelkiállapotod, talán csak extrém stresszhelyzetben vagy ha hirtelen erős, negatív érzelmeket élsz át. Személyiséged nyitottságát a pszichológia rendkívül pozitív tulajdonságnak tekinti. Érdeklődő, széles látókörű ember vagy, aki mindig fogékonynak mutatkozik az új tapasztalatokra, ha felfedezőkedvét felkelti valami."
Kiváncsi lennék, hogy Norvégiába való kiutazásom előtt milyen eredmény jött volna ki.

2008. november 13., csütörtök

Skarlát

Melóban felütötte a fejét a skarlátjárvány. Ha jövő héten nem blogolnék én is megbetegettem.

2008. november 11., kedd

Kecses, mint egy gazella

Kb. annyira mozgok kecsesen, mint egy birodalmi lépegető. Konkrétan olyan izomlázam van, hogy nem hajlik a lábam és még ülni is fáj. De Peti (az edző) szerint január végére olyan combom és seggem lesz, mint Gisele Bündchen-nek. Csak addig kéne valahogy lemászni a negyedikről.

2008. november 10., hétfő

Blogtali

Ugye jól tudom, hogy 15-én szombaton blogtalálkozó lesz a Tandemban? A kérdésem már csak a következő, ki akar velem találkozni? Vagyis inkább kik azok akik mennek, ugyanis ennek fügvényében megyek én is. Nasha, Eszencia, Szisza, Bahha, többiek?

2008. november 7., péntek

Amikor kislány voltam...

8 éves kislány voltam és úgy döntöttem, hogy azon a nyáron nem akarok nyaralni menni. Nem és kész. Anyukám könyörgött nekem, meg igért sok mindent, de nem és kész. Egy naplóval vett rá, hogy mégis menjek. Azt mondta: milyen vicces lesz, mikor hazajösz és együtt elolvassuk. Az elején vicces is volt, Anya anyukájánál voltam, sok unokatesóval körülvéve, strand, kutyák macskák, erdők, mezők, jó nagy adag szabadság. Mamimat nem igazán érdekelte hol járok, mit csinálok, falunk sok veszély nem érhetett, étkezésekre mindig otthon voltam, legfeljebb néhány ragtapasszal gazdagodtam. A naplómat is írtam szorgalmasan, olyanokkat, mint: "ma megint veszekedtem Laurával, mert nem tudott kutyaugatást utánozni", Zsolti megigérte, hogy feleségül vesz, ha nagy leszek", "Lady kutyusnak kölykei születtek". Mamimat nem zavata, hogy naplót írok, esténként megkérdezte jó napom volt e. Nekem pedig minden nap gyerek-nap volt.
Apám anyja akkoriban költözött faluról Miskolcra, 3 szobás, nagy kertes családiházból, 4. emeleti panelba. A nyár másik felét nála töltöttem. Az utcára nem mehettem, mert nagyváros, elvisz a cukrosbácsi, jár a villamos, hömpölyögnek az autók, veszély-veszély-veszély. Nagyim azt találta ki, mivel magamnakvaló gyerek voltam, hogy majd minden délután leküld a játszótérre, amit lát az ablakból és majd rengeteg barátot szerzek és csuda jól fogok szórakozni egész nyáron. Minden nap lementem a játszótérre, úgy tettem, mintha barátkoznék a többi gyerekkel (mivel a Nagyi lesett az ablakból), ha hintáztak én is hintáztam, ha labdáztak melléjük álltam és néztem őket, aztán rájöttem, hogy az egyik lépcsőn ülve a Nagyi nem lát, hát ott ültem és olvastam, babáztam és hevessen utáltam a játszótéri hülyegyerekeket. Mikor este felmentem elmeséltem a Nagyinak, hogy milyen remekül szórakoztam Katival, Zsuzsival és Évával (a babáim nevei). És persze naplót írtam. De leginkább csak olyanok kerültek bele, mint: "megint a játszótéren ülök, unatkozom", "a Mami egész éjszaka horkolt, nem tudtam aludni", "a Maminak fáj a lába így egész nap nyögött". Szóval egy szó mint száz, nem szórakoztam túl jól. Szívem lelkem kiöntöttem a naplónak, elmeséltem neki, hogy mennyire utálok Miskolcon lenni, mennyire elegem van a Nagymamám idióta ötleteiből, miszerint menjek barátokat keresni és, hogy egyáltalán elegem van a Nagyimból.
Egy nap elfelejtettem levinni a játszótérre a naplót. Fentmaradt, bedugva az ágy mögé. Mire felértem már nem volt eldugva az ágy mögé. Nagyim olvasta, egyre vörösödő fejjel. Amennyire emlékszem kiabált is, hogy milyen egy hálátlan unoka vagyok, bezzeg a többi unokái mind megcsókolják még a lába nyomát is. Aztán a kibálás megszünt, helyette jöttek az apró szúrkálások. Amolyan, nem kapsz levest tudom, hogy nem szereted, benne volt a naplódban. Vagy: nem kell lemenned a játszótérre, mert ott mindenki hülye, csak TE vagy egyedül tökéletes, mintha az anyádat hallanám.
Akkori eszemmel bizony mélyen gyűlöltem a Nagymamámat, legszivesebben a naplót is elégettem volna. És utáltam, hogy őszinte dolgokat írtam egy buta naplóba. Olyan őszinte dolgokat, amit csak egy 8 éves írhat. Néha szeretnék 30 évesen olyan őszinte lenni, mint akkor 8 évesen.
Nem szerettem a Nagymamámat, de sírtam, amikor meghalt. Arra gondoltam, hogy soha többé nem olvassa majd el, hogy nem szerettem a Nagymamámat.

2008. november 6., csütörtök

Névnap

Egyébként pedig ma van a kedvenc meleg pasim névnapja. Boldog névnapot drága! Lógsz nekem egy hétvégével!

Terabitia

Csak jelzem, hogy rém büszke vagyok arra, hogy ki vagyok linkelve Nefi oldalán.

Vajon?

Sollal tegnap a régi fórumos éveinkről nosztalgiáztunk, amikor is fiatalok voltunk és bohók. Csak úgy ontottuk a szeretetet és a jóságot a neten keresztül. Keblünkre öleltük a fél világot. Most pedig ha találkozunk fent a cseten vagy a fórumon visítva menekül tölünk, aki meglát. Cinikusak lettünk és sztoikusak, gyakorlatilag utáljuk a fél világot. Vajon hol rontottuk el?

2008. november 5., szerda

W. Ildikónak sok szeretettel

Nagyon vicces, hogy ide jársz olvasgatni. Komolyan. Határozottan vicces. Töröm a fejem, hogy vajon mit is olvasol ki a blogból. Ime a negyedik (vagy ki tudja hányadik) csaj, akit sikerült átvernem? Vagy lám, lám ő is hazajött? Kárörvendesz vajon? Ahogy ismerlek minden bizonnyal. Pedig nem kéne. Tudok rólad, ismerlek és megvetlek. És bizony valahányszor meglátlak, hogy olvasgatsz mindig kitör belőlem a nevetés. Olyan kis szánalmas véglény vagy.

2008. november 3., hétfő

Tata












Hétvégén körbe jártuk a Tatai tavat, Anya persze sírt, mert 7 km az hét kilométer. A kutyák viszont élvezték. Képek is készültek, ámuljatok:



Kövér

Engem is elért az az idétlen betegség, amit szerintem minden nőt egyszer biztosan utolér. Konkértan az, hogy kövérnek tartom magam. Vagyis annyira nem vészesen kövérnek, de hiztam, még pedig egészen pontosan 5 kilót, amiből az következik, hogy minden nadrágom és pulóverem szűk rám, én pedig következetesen kövérnek látom magam. Így kondizni járok, heti 3-szor. Konkrét eredmény még nem látszik, de az biztos, hogy van hasizmom, ott mélyen belül jól elrejtve, mert piszkosul fáj. Aztán az is biztos, hogy vannak olyan izmaim, amikről halvány sejtelmem sem volt, de fáj, szóval van. Meg persze az is meglepő számomra, hogy képes vagyok szobabiciklin 4 km-t lenyomni, igaz, hogy utána daruval kell leemelni a gépről, mert úgy beállnak az izmaim.
Szóval ha a bejegyzésből nem derült volna ki, akkor most elmondom, hogy kövér vagyok. Szerencsére viszon Plüsskutya már szeret, lakásom még mindig nincs, ahogy időm se. Akinek mélt kéne írnom azoknak üzenem, hogy:
1. Boldog születésnapot! Húzz le egy körte-körtét a nevemben!
2. Te egy igazi tündér vagy (a tündérek olyan szépek), ugyhogy megérdemelsz már egy jó pasit.
3. Mindenképp szeretnék talizni veled (veletek). Úgy nem lenne jó, hogy mikor meglátogatjátok Sütit, akkor én is megyek?
4. Nagyon ügyesen kinyomoztam, hogy újból van blogod.
5. A vándorút viszont szünetel, amitől kétségbe vagyok esve. Remélem jól vagy. Egyébként meg kellene a titkos blogod címe. A bejelentkezést még tudom.
6. A lakáshoz gratulálok, szerintem remek, lakásavatóba mennék, mert akkor végre megismernélek személyesen is.
7. Lógsz nekem 7-tel, és igérem eljutok a skype-hoz még a héten.
8. Össze kéne futnunk, ha nem is a Favágóban vagy a Fregattban, de akkor is össze kéne futnunk.
Most hirtelen ennyi, de ne felejtsétek el, hogy kövér vagyok.